Portada > Actualitat > Notícies > Sang solidària per la marató (►♪)

Sang solidària per la marató (►♪)

15/01/2015

La 8a edició de la marató arriba a Piera amb dos canvis importants: es farà un divendres i la ubicació serà el Casal per a Joves i Grans. El 23 de gener comparteix la teva sang!

El Banc de Sang i Teixits organitza una nova campanya de la marató de donació de sang a Piera que, per vuitena vegada consecutiva, compta amb la implicació de l’Ajuntament i de l’Associació de Donants de Sang de l’Anoia. Amb l’eslògan «Comptem amb tu!» el municipi espera assolir una bona xifra de donants, entre les 10 del matí i les 10 de la nit, a la primera planta del Casal.

La Marató vol ser una jornada festiva, per això es complementa amb entreteniment i activitats lúdiques, que aquest any s’ha iniciat amb la col·laboració dels centres escolars i el projecte Superherois de la donació de sang a Piera. Diferents escoles han esdevingut «escoles d’herois», ja que els dies previs a la marató treballaran a les aules diferents activitats acompanyats del Fredi i la Neli, dos personatges ficticis creats pel Banc de Sang.

La Biblioteca de Piera acull el pròxim dijous 22 de gener, a les 17.30 h, el contaconte La història dels Superherois de la sang, narrat per ‘La Mama i la Padrina’, amb la voluntat de conscienciar els més petits i els pares sobre la importància de la donació de sang.

Un any més, la marató comptarà amb la col·laboració de Creu Roja Anoia Piera, que farà tallers per als més petits, amb l’Associació Cultural de la Gent Gran, dedicats a la recuperació dels donants i altres entitats que al llarg de la tarda aniran actualitzant el marcador de la marató.

Cal agrair el suport de fleques, botiguers i empresaris que s’han sumat a la difusió de la marató, aportant els seus productes i animant la gent a donar sang. Un any més, a través de l’etiqueta #MSangPiera es vol ampliar la presència de la Marató a les xarxes socials, i així mobilitzar la societat de l’Anoia present a Twitter i Facebook. Per aquest motiu, Vanesa Fernández-Arroyo, regidora de Salut de l’Ajuntament de Piera, i Khaled Khatib, del Banc de Sang i Teixit,  ja en van fer la presentació en roda de premsa el passat dilluns 12 de gener a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Piera.

La Marató vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts.

Arxivat a: Salut
Marató de la sang 2015
Marató de la sang 2015
Marató de la sang 2015