Portada > Actualitat > Notícies > Recomanacions per a la recollida de bolets

Recomanacions per a la recollida de bolets

24/11/2016

Es posa a disposició de la ciutadania un espai de consulta per saber identificar les diverses espècies de bolets i evitar les intoxicacions

Durant la tardor, un dels principals riscos de recollir bolets al bosc és el consum d’espècies tòxiques. Davant aquesta possibilitat, la Societat Catalana de Micologia i l’Agència de Salut Pública de Catalunya han posat en marxa una campanya que pretén oferir un seguit de consells a la ciutadania per aprendre a identificar els bolets.

Sota el lema ‘No t’arrisquis amb els bolets’ es recomana no menjar-los fins assegurar-nos que són comestibles i no deixar-nos portar per les creences populars o per les guies que, en ocasions, poden donar informació incompleta o que podem interpretar malament. L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), a través de la seva pàgina web, posa a disposició dels boletaires un servei de consultes on es poden enviar imatges de l’espècie que volem identificar. Una altra opció és consultar a les associacions micològiques o participar en els cursos de formació i sortides que organitzen de forma periòdica.

D’altra banda, es recorda també que cal rebutjar aquells exemplars que, tot i ser comestibles, estiguin parasitats o es trobin en mal estat, perquè també poden suposar un risc per a la nostra salut. Per evitar el seu deteriorament, es recomana transportar-los en un cistell i conservar-los al frigorífic fins al moment de cuinar-los, que ha de ser en un màxim de tres dies després de la collita.

I si és el primer cop que es mengen, cal fer-ho en petites quantitats per assegurar-se que no provoquin alguna intolerància, i complir sempre els requisits de cocció. Davant de qualsevol malestar, és important adreçar-se ràpidament al centre mèdic més pròxim.  

Recomanacions per a la recollida de bolets de la Societat Catalana de Micologia

Arxivat a: Salut
Collida de bolets