Portada > Actualitat > Notícies > Piera, un dels municipis en preemergència per sequera

Piera, un dels municipis en preemergència per sequera

23/11/2023

La manca de pluges ha provocat una reducció sense precedents de l’aigua dels embassaments

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha decretat l’entrada en fase de preemergencia per sequera a Piera i a uns dos-cents municipis més abastits pel sistema d’aigües Ter-Llobregat. La mesura implica una reducció de la dotació màxima d’aigua per habitant i dia, la qual passarà de 230 a 210 litres.  

La resta de restriccions es mantenen igual que en fase d'excepcionalitat, exceptuant la dotació d'aigua permesa per al reg de superfícies de gespa destinades a l'esport federat, que passa de 450 a 200 m³ per hectàrea al mes. Amb això, el Govern pretén pal·liar la reducció d’aigua als embassaments del país, provocada per l’excepcional manca de pluges d’aquest any.

Aquesta acció afecta a prop de sis milions de persones de les àrees metropolitanes de Barcelona i de Girona, mentre que Piera és una de les quatre localitats de l’Anoia a on s’aplica la preemergència, juntament amb els Hostalets de Pierola, Masquefa i el Bruc. Davant la situació, l'executiu de la Generalitat ha fet una crida a col·laborar per augmentar l'estalvi d'aigua i, així, evitar la fase d'emergència, la qual implicaria restriccions que afectarien el consum domèstic.

Arxivat a: Interès ciutadà
Sequera