Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament apel·la al civisme per a la revetlla de Sant Joan

L’Ajuntament apel·la al civisme per a la revetlla de Sant Joan

19/06/2024

Queda prohibit llançar petards a menys de 500 metres de zones boscoses

Amb l'arribada de la revetlla de Sant Joan, és essencial prendre precaucions per garantir la seguretat en la manipulació de productes pirotècnics. En primer lloc, es recomana comprar petards homologats en establiments autoritzats i evitar guardar-los a les butxaques. Pel que fa a la ubicació, és important mantenir una distància mínima de 500 metres de zones boscoses o forestals i evitar les aglomeracions de persones.

A casa, durant les revetlles, cal recollir la roba estesa i tancar portes i finestres. També s’ha d’evitar manipular petards des de balconades o finestres i assegurar-se que no hi hagi líquids inflamables a prop.

En el moment d’encendre els petards, no s’han de subjectar mai amb les mans ni col·locar-los prop de la cara o el cos. Es recomana utilitzar sempre metxes o altres mitjans segurs per encendre'ls. Si un petard no s'encén correctament, cal esperar almenys mitja hora abans de tocar-lo i s’ha de remullar per assegurar que no exploti accidentalment. També queda totalment prohibit llençar petards contra ningú. Es recomana no tallar el final de les traques, ja que poden explotar violentament, i no introduir petards en totxanes o ampolles, perquè això pot generar metralla perillosa.

Per una millor convivència, l’Ajuntament de la Vila de Piera demana fer ús de la pirotècnia en espais oberts i distanciats dels domicilis per evitar molèsties a persones amb alta sensibilitat o animals de companyia.

Seguint aquests consells, podrem gaudir d’una revetlla més segura i respectuosa amb tothom.

Arxivat a: Benestar animal, Benestar social, Cultura, Cultura, Interès ciutadà, Interès ciutadà, Protecció civil, Seguretat ciutadana
Imatge d'un petard