Portada > Actualitat > Notícies > El certificat i el volant d’empadronament ja es poden tramitar en línia

El certificat i el volant d’empadronament ja es poden tramitar en línia

10/07/2024

L'acció s'emmarca en el compromís de l'equip de govern d'agilitzar alguns tràmits i millorar l’atenció a la ciutadania

Un dels tràmits amb més demanda, l’obtenció del certificat o volant d’empadronament, ja es pot sol·licitar a través de la Seu electrònica de l’Ajuntament. El nou servei permet automatitzar un procés que fins ara es feia de forma presencial, optimitzant així els recursos de l’administració i, al mateix temps, facilitant la tramitació a la ciutadania evitant els desplaçaments. 

Les persones que necessitin fer aquest tràmit han de comptar amb identificació electrònica a través de certificat digital (idCAT Mòbil). 

Descarregar-se l’idCAT Mòbil és molt senzill. Es tracta d’un sistema que permet signar digitalment els formularis necessaris per tramitar la majoria de sol·licituds que s’han de presentar a l’administració pública, com els ajuntaments o la Generalitat de Catalunya. El certificat es vincula a un telèfon mòbil en el qual es rep per SMS una contrasenya d’un sol ús que ha de permetre fer la gestió. En aquest ENLLAÇ, trobareu un vídeo explicatiu per activar aquest sistema.

Amb mesures com aquesta, l’Ajuntament de la Vila de Piera vol aconseguir una gestió més eficient i propera, així com respondre millor a les necessitats de la ciutadania.

Arxivat a: Administració local
Tràmits en línia