Portada > Actualitat > Notícies > Cent vint cabres passaran per Piera de camí als Pirineus

Cent vint cabres passaran per Piera de camí als Pirineus

12/07/2024

El ramat farà parada els dies 14, 15 i 16 de juliol amb diverses activitats

L’Associació Camí Ramader de Marina amb el projecte “Camins de vida, transhumància, territori i patrimoni” ha començat el recorregut per dur 120 cabres lleteres del Penedès al Pirineu per passar l’estiu, creuant, novament, Piera.

El Camí Ramader de Marina és d’aproximadament 230 quilòmetres, transcorre per més d’una cinquantena de municipis i vol posar en valor la tasca dels pastors, tot recuperant el patrimoni històric, cultural i ambiental i remuntant-se al pas transhumant de fa més d’un miler d’anys.

Amb el pas de les cabres, els municipis inclosos en el recorregut organitzen activitats relacionades amb la transhumància. El trajecte va començar el passat 4 de juliol a Castellet i la Gornal (l’Alt Penedès) i està previst que, entrat el mes d’agost, el ramat ja pasturi a la Cerdanya. Posteriorment, a partir de l’11 de setembre, amb el pastor Daniel Giraldo al capdavant, el ramat farà el recorregut de nord a sud fins a Santa Margarida i els Monjos (l’Alt Penedès).

A Piera està previst que hi arribin el pròxim diumenge, 14 de juliol, i s’hi estiguin fins al dimarts dia 16.

PROGRAMA D’ACTIVITATS:

Diumenge, 14 de juliol

Al migdia: Arribada al Bedorc on faran parada per dinar.

A les 7 de la tarda: Arribada al centre de Piera (per la riera Guinovarda). L’hora d’arribada depèn del sol i la calor. El ramat arribarà a l’aparcament de sorra del Gall Mullat on passarà la nit.

Dilluns, 15 de juliol

A les 9 a 11 del matí: Demostració de munyida tradicional (al Gall Mullat).

A 2/4 de 6 de la tarda: Projecció del documental “Qui pastura al Camí Ramader de Marina” i col·loqui posterior (a la sala d’actes del Casal)

A 2/4 de 8 del vespre: Maridatge de formatges, vins de Piera i préssecs de La Fortesa (a la sala dels miralls del Casal). Cal inscriure’s gratuïtament, enviant un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e), indicant nom i cognom i DNI.

Dimarts, 16 de juliol

A 2/4 de 10 del matí: El ramat seguirà el seu camí cap a La Cerdanya.

Arxivat a: Medi ambient
Cent vint cabres passaran per Piera de camí als Pirineus
Cartell del pas del Camí Ramader de Marina per Piera