Portada > Actualitat > Notícies > Piera commemorarà el Dia Mundial de la Salut Mental

Piera commemorarà el Dia Mundial de la Salut Mental

04/10/2024

El pròxim 10 d’octubre es farà una xerrada que impartirà Rosa Garcia Toldrà, que es declara activista de la salut mental

El dijous 10 d'octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental, amb l'objectiu de sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, a més de lluitar contra l'estigmatització que pateixen les persones afectades i d'impulsar iniciatives que en millorin l'atenció. 

A Piera, coincidint amb aquest dia, s’ha programat una xerrada que conduirà Rosa Garcia Toldrà, una persona amb experiència pròpia en salut mental que treballa per a l'erradicació de l'estigma existent vers el col·lectiu de salut mental. Ella mateixa explica que va passar la major part de la joventut entrant i sortint d'un hospital psiquiàtric i, actualment, és activista de la salut mental, participant en diferents espais parlant de la seva experiència viscuda. La xerrada es farà el mateix dia 10 d’octubre, a les 18 hores, al Casal. 

Des de la regidoria de Salut també s'ha posat en marxa un nou servei d'informació, orientació i acompanyament sobre qualsevol aspecte relacionat amb la salut mental, tant per a la població en general com per a persones amb un diagnòstic i/o els seus familiars. S’anomena Espai Situa’t i s’ofereix de manera quinzenal al Casal, els dijous de les 9 a les 14 hores. 

Per altra banda, la Biblioteca també se suma a aquesta commemoració amb la programació d’altres activitats emmarcades dins el Mes de la Salut Mental. El passat dia 28, l’equipament va acollir la presentació del llibre ‘Una mirada a la salut mental en la discapacitat intel·lectual’, un acte organitzat per l’entitat Dispiera que va comptar amb la presència dels seus autors. Avui, dia 4 d’octubre, s’hi farà una sessió de cinefòrum, conduïda per l’Enric Falo, amb la pel·lícula ‘El padre’, i el mateix dia 10 s’hi podrà assistir a una xerra da sobre gestió emocional a càrrec de la Teresa Bujons, referent de Benestar Emocional Comunitari del CAP Piera. El 14 d’octubre, es convida la ciutadania a reflexionar sobre la relació entre Van Gogh i la salut mental en el Club d’Art. El mes es tancarà amb un taller de musicoteràpia per a joves que també tindrà lloc a l’equipament el 25 d’octubre i anirà a càrrec de l’Aula Mu nicipal de Música Maria Escolà i Cases.

Arxivat a: Benestar social
Mes de la salut mental