viladePiera.cat · Núm. 47 · Agost 2017 - page 8

8
viladePiera.cat
|
AGOST 2017
Els alumnes
dels programes
de formació i
inserció (PFI) de
l’Anoia Sud es
graduen
El passat 19 de juny, la sala d’actes del
Foment va acollir la cloenda dels pro-
grames de formació i inserció (PTT-PFI)
de l’Anoia Sud, amb la graduació dels
joves d’entre 16 i 21 anys que hi han
participat. Aquest programa està des-
tinat a nois i noies que no disposen del
graduat d’ESO, i se’ls ofereix formació
i suport escolar perquè puguin tornar
al sistema educatiu. L’alcalde de Piera,
Josep Llopart, i Eva Ribera, del Depar-
tament d’Ensenyament, van acom-
panyar els alumnes en l’acte per felici-
tar-los i animar-los a continuar el seu
camí a nivell formatiu i professional.
També van intervenir-hi dues tutores,
una mare, una alumna, una professo-
ra i dos representants de les empreses
on han fet les pràctiques, tots els quals
van valorar el programa. Aquesta for-
mació s’emmarca en un conveni de
col·laboració entre els ajuntaments de
la Xarxa Transició Escola Treball, el De-
partament d’Ensenyament i la Diputa-
ció de Barcelona.
21 alumnes
en estades
formatives
Aquest curs escolar, fins a 21
alumnes pierencs (20 de l’Insti-
tut Guinovarda i 1 de la SI Salva-
dor Claramunt) han participat en
el projecte POPET, un programa
de diversificació curricular on els
joves fan estades formatives en
empreses o entitats. L’objectiu
és que adquireixin habilitats per-
sonals i professionals i puguin
conèixer de prop la realitat del
món laboral. La continuïtat del
projecte depèn de les empreses
i entitats participants, a les quals
l’Ajuntament agraeix la seva
col·laboració.
Enguany han acollit alumnes
les escoles Renaixença, Creixà,
Les Flandes i Campos Estela, la
llar d’infants El Gall Mullat, Natural
Cosmetics, Kla’s, Hípica la Lluna,
Residència Canina Font Galí, Club
Tennis Piera, Molí de Cal Sadurní, la
Piscina de Piera, Urbana Estilistas,
Fer Bric, Biblioteca de Piera i Tot
Esport. Les empreses i centres in-
teressats a participar en el projecte
poden trucar al 937 760 076 o es-
criure a
.
Els alumnes de
5è de Les Flandes
elaboren un
decàleg per a no
llençar menjar
Consells per a seguir a casa, en un
restaurant o al supermercat amb l’ob-
jectiu de reduir al màxim el menjar
que llencem en bon estat: aquest és
el contingut del decàleg «El menjar
no es llença», elaborat pels alumnes
de cinquè de primària de l’escola Les
Flandes. La voluntat és fer-lo arribar
a tots els pierencs perquè prenguin
consciència de la importància de do-
nar una segona oportunitat al men-
jar. Així, per exemple, recomanen fer
batuts amb la fruita madura, congelar
el menjar que sobra, fer un sopar reci-
clant sobres i revisar la data de caduci-
tat, que no s’ha de confondre amb la
data de consum preferent (el menjar
encara és comestible). A més, en el cas
de tenir mascotes se’ls pot donar les
sobres abans de tirar-les.
Als supermercats, ens aconsellen no
comprar més del necessari o revisar
les dates de caducitat, i als restaurants
ens recomanen agafar plats en comp-
tes de safates i demanar d’empor-
tar-nos a casa el menjar que sobra.
1,2,3,4,5,6,7 9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,...20
Powered by FlippingBook