Portada > Actualitat > Notícies > Es presenta el projecte Piera KM0

Es presenta el projecte Piera KM0

16/05/2024

Un cicle de xerrades per descobrir la riquesa del territori

El Centre d’Estudis Pierencs (CEPI) i la Biblioteca de Piera, amb el suport de l’ajuntament, han presentat el projecte Piera KM0. Es tracta d’un cicle de xerrades impartides per pierencs i pierenques sobre diferents temàtiques, que s’organitzarà el primer dijous de cada mes, a les 7 de la tarda, a la mateixa biblioteca.

La primera xerrada serà el proper 6 de juny i portarà per títol ‘ZEPA i les Flandes’ i serà protagonitzada per Gabriel Lampreave, Antoni Escudero, Rafael Quadrada, Faustí Martínez, Àngel Sabaté i Gemma Pujol.

Després de l’estiu, el cicle continuarà els dies 3 d’octubre, 7 de novembre i 5 de desembre. La primera d’aquestes sessions portarà per títol ‘Les barraques de pedra seca al terme de Piera’, a càrrec de Gemma i Imma Pujol. La segona, impartida per Sergi Boix es titularà ‘La llum de la nit, els colors de la foscor’. I la última trobada de l’any parlarà d’‘Els castells de Piera’ amb Ramon Mora.

El cicle continuarà l’any vinent. Això sí. La primera xerrada del 2025 serà especial. Es realitzarà en dissabte i fora de la biblioteca. Serà el dia 11 de gener (després de les festes de Nadal) i parlarà de l’Església de Santa Creu de Creixà (al mateix temple) amb Raúl Moreno i Josep Miquel Bas. A més, el següent cap de setmana es realitzarà una passejada històrica per la zona.

Al llarg de l’any es realitzaran més xerrades com ‘Economia descentralitzada, bitcoin i altres criptomonedes’, ‘El republicanisme català i Piera, una història oblidada’, ‘Envelliment i força muscular’ o ‘Natura a Piera: ocells i altres bèsties’, entre altres.

Arxivat a: Cultura, Cultura
Imatge de l'acte de presentació