Portada > Actualitat > Notícies > Quines són les restriccions vigents per la situació de sequera?

Quines són les restriccions vigents per la situació de sequera?

05/07/2024

Piera, com la resta de municipis de l’àmbit Ter-Llobregat, es troba actualment en situació d’alerta

Les pluges registrades al llarg de les passades setmanes han servit per a alleugerir la situació de sequera que afecta el conjunt de Catalunya. I en el cas concret de Piera, han permès que es passi com a la resta del sistema Ter-Llobregat de la situació d’excepcionalitat a la d’alerta per sequera hidrològica. Aquest fer permet rebaixar les restriccions vigents tot i que encara s’han de prendre determinades mesures destinades a evitar el malbaratament de l’aigua.

En aquest escenari, les mesures que s’han d’aplicar inclouen la reducció d'aigua, respecte al consum normal, per a reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%), per a usos industrials (5%), per a usos recreatius que impliquin reg (30%) i altres usos recreatius (5%).

Pel que fa a la utilització d’aigua per al reg de zones verdes es limita a les ho­res de menys sol —des de les 20 hores fins a les 8 de l'endemà—, sempre que se n’utilitzi la mínima quantitat indispensable i no se superin els 450 metres cúbics per hectàrea i mes, mentre que per als regs particulars l’ús d’aigua es limita a dos dies a la setmana.

En el cas de les piscines, no es poden omplir ni reomplir aquelles que no disposin d’un sistema de recirculació de l’ai­gua, mentre que pel que fa a la neteja de vehicles, sempre que sigui possible, s’ha de continuar fent en establiments que es dediquin a aquesta activitat.

Podeu ampliar informació a través del semàfor de la sequera o consultant el visor de la sequera a Piera.

Arxivat a: Medi ambient
Semàfor groc