Portada > Actualitat > Notícies > Èxit de participació en la Festa Major de Piera 2024

Èxit de participació en la Festa Major de Piera 2024

12/09/2024

Centenars de persones han participat d'una programació plena d'activitats per a totes les edats

La Festa Major de Piera, celebrada del 5 a l'11 de setembre, ha estat un èxit rotund, reunint centenars de persones en una programació plena d'activitats per a totes les edats. Els carrers del municipi es van omplir de música, cultura, tradicions i diversió, en una setmana inoblidable.

El tret de sortida va tenir lloc dijous (dia 5) amb el pregó inaugural a càrrec de l’humorista Pep Plaza que, juntament amb la participació de la Marching Band de l'Aula Municipal de Música Maria Escolà i Cases i Sbombat's Batucada, va obrir la Festa Major amb un toc d’humor. Tot seguit, el mateix Plaza va protagonitzar l'espectacle “Autoficció”, que va atraure un gran nombre d’espectadors. La jornada va culminar amb els concerts de la BOP i els músics locals Stolen Moments Trio i Connection Band, a la plaça del Peix.

La jornada de divendres va estar marcada per l’art, amb la inauguració de l’exposició "Brotar" d’Elisabet Vallès. La pluja va ser la protagonista durant la nit, però no va impedir que la gent gaudís del bingo musical i les actuacions del DJ Calvins i el Devotion Festival, on els més joves van continuar ballant malgrat el temps advers.

El dissabte, la diversió va continuar amb la pedalada infantil per la sostenibilitat i una jornada plena d'activitats culturals i tradicionals, com l’exhibició de sevillanes; la proclamació dels representants del pubillatge; el concert-vermut amb Rumberto i la cercavila de Festa Major, amb la participació de les entitats locals. Al vespre, va ser el torn per al sopar a la fresca, la rifa popular i el correfoc de la Colla Infantil dels Diables de Piera. El dia va acabar amb dos grans concerts: “Alricokoco” (que va substituir a la Companyia Elèctrica Dharma) i el grup de versions La Selva, que van mantenir l'ambient festiu.

Els actes tradicionals van prendre protagonisme el diumenge, 8 de setembre i Diada de Festa Major, amb l’Ofici a l'església de Santa Maria i les sardanes amb la Cobla Catània, que es van realitzar al Teatre Foment per pluja. L'esport també va tenir el seu espai amb el Trofeu de Billar a tres bandes Pere Farrés i el partit de futbol entre l'AE Piera i el CD Fontsanta Fatjó, que va acabar amb victòria local. El vespre va ser testimoni de grans actuacions com el concert i la sessió de ball de l’Orquestra Venus i l’Improshow amb Impro con Limón, que va fer riure els assistents amb el seu estil improvisat i dinàmic. La jornada va cloure amb la projecció de la pel·lícula “Del revés 2”, al Gall Mullat.

El dilluns va estar dedicat als més petits amb activitats infantils, un taller de cançons amb llengua de signes, el concert amb el Cases & Friends i l’espectacle d'animació amb Els Escarabats, que va fer ballar grans i petits amb una divertida proposta inspirada en la música dels Beatles. La jornada va servir per celebrar els vint anys de Dispiera i donar visibilitat a la gran tasca que realitza l’entitat.

El penúltim dia de Festa Major (dimarts, 10 de setembre) el Gall Mullat va acollir una autèntica festa amb el GuatequePiera, on els assistents van gaudir de música remember, amb els DJs Jordis’ i Els hits de la teva vida i el tribut ABBA The New Experience.

La Festa Major es va cloure dimecres dia 11, coincidint amb la celebració de la Diada nacional de Catalunya. A Piera, els actes van començar amb la tradicional pujada de la Senyera als pobles de Ca n’Aguilera i el Bedorc i l’homenatge a Rafael Casanova, amb la participació d’entitats locals. Prèviament, també es va fer la Missa de la Diada. La jornada va continuar amb un dinar de germanor, bingo, sardanes amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona i un emotiu concert d’havaneres amb Els Pescadors de l'Escala. El punt final a la festa va arribar amb el piromusical a la rotonda de Toni Bou, que va il·luminar el cel de Piera i va posar fi a set dies de festa.

Durant tota la setmana també es van poder veure diverses exposicions, com “Brotar” d’Elisabet Vallès i “Noia 2” de Pere Bosch.

L’Ajuntament de Piera vol agrair públicament l'esforç de totes les entitats, voluntaris i col·laboradors que han fet possible que la Festa Major 2024 hagi estat un esdeveniment tan exitós i participatiu.

 

Arxivat a: Festa Major
Festa Major 2024
Festa Major 2024
Festa Major 2024
Festa Major 2024
Festa Major 2024
Festa Major 2024
Festa Major 2024
Festa Major 2024
Festa Major 2024
Festa Major 2024