Bona sintonia a la 5a edició del Pieradegusta

Dimarts, 27 de setembre de 2022
La fira gastronòmica ha portat al municipi àpats amb productes de proximitat, activitats per a infants i diverses propostes musicals _x000D_

El nucli antic ha celebrat el 24 i 25 de setembre una convocatòria més de Pieradegusta, una fira que fa cinc anys que ofereix a la ciutadania dues jornades gastronòmiques amb tastos de vi, cava i oli de quilòmetre zero i activitats per a infants. Un total de disset expositors pierencs i centenars de persones han participat en la mostra, organitzada entre l'Ajuntament de Piera i l'entitat Vadefoodies.

_x000D_

Enguany, el Pieradegusta ha sigut apadrinat per la restauradora Ada Parellada, guanyadora de la Creu de Sant Jordi de 2016 i propietària del restaurant «Semproniana» a Barcelona. Durant el transcurs de la fira, Parellada va signar el llibre d'honor de la Vila de Piera i va visitar els diversos estands per conèixer de primera mà les seves propostes gastronòmiques.

_x000D_

Durant els dos dies de mostra centenars de persones van gaudir de la variada oferta gastronòmica i de les propostes musicals, dels tallers per a grans i petits, i van compartir amb amics i familiars un espai distès de tertúlia al voltant de la taula, que maridava perfectament la gastronomia, la cultura i el patrimoni pierenc.

_x000D_

La proposta també ha comptat amb la participació de l'enòleg Martí Torrallardona, qui va oferir un col·loqui sobre vins naturals i caves ancestrals a la Sala d'Exposicions, indret on la ciutadania ha pogut fruir d'un maridatge d'aquesta beguda de Denominació d'Origen Protegida amb música a càrrec de l'Escola de Música Maria Escolà i Cases. Ha tingut molt bona acollida el tradicional esmorzar de verema (pa amb tomàquet, arengades, raïm i cava), amb prop d'una vintena de persones participant-hi.

_x000D_

Per la seva banda, l'oferta musical que ha acompanyat els àpats d'aquest cap de setmana s'ha centrat en diverses modalitats de jazz i blues, mentre que els tallers, els conta-contes per a infants i el berenar de pa amb oli i xocolata han aconseguit aplegar una gran participació.

_x000D_

 Valoracions positives des del consistori

_x000D_

L'alcalde de Piera, Josep Llopart, ha post de manifest «l'enorme potencial de Piera, on cada vegada més joves estan apostant per agafar el relleu familiar i innovar en productes d'altíssima qualitat». Llopart també ha volgut posar en relleu que el Pieradegusta s'ha convertit en un referent a la comarca i en una oportunitat per a la restauració i producció locals.

_x000D_

A més, el regidor de Fires, Josep Maria Rosell, ha destacat «la gran afluència de pierencs que van omplir l'espai de la mostra i l'entrega dels diferents productors i restauradors que no es van voler perdre aquesta oportunitat per donar a conèixer els seus productes». Segons Rosell «cada any creixem i millorem per fer que el ressò de la mostra traspassi les fronteres del municipi i sigui un pol d'atracció de gent de fora».

Darrera actualització: 14.10.2024 | 13:41