El divendres 4 d’octubre va engegar el Correllengua de Piera i, com ja és habitual, ho va fer amb una xerrada de l’Asociación Súmate, una associació integrada per catalans amb arrels d’origen espanyol que són favorables a la Independència de Catalunya. Els conferenciants, Eduardo Reyes, president de Súmate, i Begoña Amado, responsable de Súmate Anoia, van parlar d’una forma molt planera dels motius per votar SÍ en un referèndum d’independència. Hi va haver algun moment molt especial, quan l’Eduardo va explicar el seu compromís de tirar endavant el projecte d’un país millor, tal com va fer el seu pare quan va prendre la decisió d’agafar els 8 fills i immigrar de Còrdova a Barcelona: «Nuestros padres lucharon para que nosotros vivíeramos mejor; no hacer nada ahora sería traicionar a su memoria y a nuestros hijos y nietos». En acabar la tertúlia hi va haver un pica-pica per als assistents, moment en què la sala es va convertir en un punt d'intercanvi d'opinions més distès.
El dissabte 5, el segon acte del Correllengua es va iniciar amb una cantada de la Coral el Poble que Canta, una coral que aglutina cantaires d’arreu de Catalunya, i que va interpretar temes com La Balanguera, L'Estaca o El Cant del Poble, entre moltes altres. Entre cançons, la pierenca Josepa Ribera va recitar poesies pròpies. Els Falcons de Piera van impressionar els assistents amb les seves figures humanes, com la formació d’avions, l’estrella amb pilar o pilars de tres.
Ja entrada la nit, els llums del Raval es van apagar i va començar la baixada de torxes, encapçalada per la Coral el Poble que Canta, que portaven una llarga estelada i anaven entonant cançons. El recorregut va ser des del Castell de Jaume I, per la baixada de l’empedrat, també conegut com la costa dels xiprers. La comitiva va seguir pel carrer de la Salut fins arribar a la plaça del Sant Crist, on la pierenca Irene Cànovas va llegir el manifest del Correllengua 2013, de Josep Maria Terricabras. Seguidament, els Falcons de Piera van encendre l’estelada de llum, formada per 600 espelmes i els assistents, dirigits pel director de la Coral Jordi Llobet, van cantar els Segadors.
Així mateix, es va procedir a fer un sorteig en favor de la Caixa de Resistència dels docents en vaga de les Illes Balears, en què se sortejaven productes cedits per les empreses Joiestelada, Decorgraf, ONG Solidaris i les entitats locals la Tita el Fumat i Piera per la Independència. La guanyadora del sorteig va ser una cantaire de la coral el Poble que Canta. En aquest primer sorteig, es van recaptar uns 110 € aproximadament. Per finalitzar, els Falcons de Piera van organitzar un sopar amb entrepans de botifarra a la brasa a uns preus molt populars.
Consulteu els pròxims actes del Correllengua a Piera en aquest enllaç.