Aquest dijous 4 de desembre es va celebrar a Piera la jornada Fem Xarxa. L'acompanyament dels joves en la transició escola- treball dirigida als professionals i polítics que intervenen ens els processos de transició dels joves. Els objectius de la jornada van ser l'intercanvi d'experiències amb altres municipis i la presentació i signatura de la nova xarxa TET (Transició Escola-treball) de l'Anoia Sud. Els ajuntaments de Piera, Masquefa, Capellades, Hostalets de Pierola, Cabrera d'Anoia, la Pobla de Claramunt, Vallbona d'Anoia i la Torre de Claramunt van signar un conveni on es comprometen a treballar de manera conjunta i coresponsable en la millora de la formació i la igualtat d'oportunitats dels joves, creant així la Xarxa Intermunicipal de Transició Escola-Treball de l'Anoia Sud. Aquests municipis tenen la voluntat de sumar esforços i treballar conjuntament en el territori per tal de donar una resposta més efectiva. El treball en xarxa, especialment en les poblacions més petites, permet augmentar i optimitzar recursos de forma compartida, tant humans com materials i de serveis. L'acte va començar amb la intervenció de l'alcaldessa de Piera, Josefina Altarriba, i l'alcalde de Masquefa i president del consell comarcal de l'Anoia, Xavier Boquete, que van fer una exposició de la singularitat del territori i el procés de canvis que ha viscut en els darrers anys. Es van destacar la manca de recursos educatius a la zona i la necessitat de cobrir un buit en la formació postobligatòria. Seguidament el senyor Xavier Farriols, Subdirector General de Programes i Recursos del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i Jordi Plana, Gerent de l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona van exposar quines són les línies d'actuació tant del Departament d'Educació com de l'Àrea d'Educació de la Diputació en el camp de la transició escola-treball.
A la jornada es van presentar els dispositius i experiències dels municipis de Piera, Masquefa, Capellades (amb el seu projecte de millora de l'èxit escolar que engloba diversos municipis), Esparreguera, Centelles i la Xarxa TET del Baix Llobregat. Aquests dispositius de transició escola-treball tenen l'objectiu d'orientar, formar i acompanyar la construcció del projecte personal i professional dels joves, per a la seva inserció social i laboral, garantitzant la plena integració a la vida adulta com a ciutadans de ple dret.
La presentació de la nova xarxa de treball de l'Anoia Sud va servir per a fer pública una voluntat de col·laborar conjuntament per millorar i potenciar els recursos de la zona que faciliten la transició dels joves de l'educació al món laboral.