La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona posa en marxa els Laboratoris de lectura portàtils, una activitat de foment de la lectura adreçada a les famílies amb infants entre 4 i 9 anys, que els convida a experimentar al voltant de la lectura.
Els laboratoris de lectura són espais de creació que promouen experiències especials, afectives i vivencials entorn dels llibres amb l’objectiu de posar a l’abast de les famílies autors i obres destacables de la literatura infantil, així com facilitar espais de lectura compartida i donar eines per ampliar la mirada crítica de petits i grans.
Encetem aquesta edició amb tres laboratoris enfocats al voltant de tres eixos diferents: “L’armari de l’Olivia” on es presenta el personatge de l’Olivia, d’Ian Falconer a través d’una vessant artística i creativa; “Quatre caixes i un univers” que dóna a conèixer l’obra de l’autora i il·lustradora italiana Iela Mari i; “Avui és un bon dia per canviar el món” que reivindica la bellesa, la poesia i les paraules com a vies per a la millora del món que ens envolta. Cada laboratori corre a càrrec d’un dinamitzador que guiarà la sessió a través de les lectures i els objectes que l’ambienten. Es demana una implicació molt activa per part de les famílies.
Els interessats han d’inscriure's a una les vint-i-tres biblioteques participants al projecte. Es tracta de les biblioteques Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat, Font de la Mina de Sant Adrià de Besòs, Santa Oliva d’Olesa de Montserrat, Xavier Benguerel de Barcelona, Josep Soler i Vidal de Gavà, Vapor Badia, del Nord i del Sud de Sabadell, Joan Triadú de Vic, Caterina Figueras de Tona, Ilturo de Cabrera de Mar, Marc de Vilalba de Cardedeu, Marc de Cardona de Cardona, Biblioteca de Caldes de Montbui, Biblioteca de Piera, Manuel de Pedrolo i Josep Pla de Sant Pere de Ribes i la Xarxa de Biblioteques de Terrassa.Cada biblioteca programarà els tres laboratoris al llarg de l’any.
Per participar en el primer dels laboratoris “Quatre caixes i un univers” que es durà a terme a la Biblioteca de Piera el proper dilluns 2 de febrer a les 6 de la tarda, cal inscriure’s amb antelació a la Biblioteca.
Més propostes culturals
Dues són les properes activitats que la biblioteca pierenca ha programat pels propers dies. Per a aquest divendres 31 de gener a les 6 de la tarda, Ricard Rubira explicarà com treure el màxim profit a les tauletes amb Android per optimitzar tots els recursos i aplicacions que aquests noves eines ens ofereixen. En aquest taller pràctic els assistents coneixeran i aprendran les opcions bàsiques i necessàries per treure el màxim de suc a aquest nou giny tan comú a la nostra vida pràctica. Configuració, administració, gestor d’aplicacions, rendiments, wi-fi... L’activitat és gratuïta, no cal inscripció prèvia i cal portar una tablet amb sistema operatiu Android.
La segona proposta, de caire més humanístic i relacional, és a càrrec de la psicòloga Josefa Morón Manzano, qui sota el títol L’art de resoldre conflictes des de la mediació, ens acostarà a les tècniques de la mediació per conèixer com reduir els malestars que provoquen, evitar l’escalada i sobretot ens ajudarà a saber com gestionar-los de manera col·laborativa perquè el resultat final sigui un “jo guanyo, tu guanyes” enlloc del típic “jo guanyo, tu perds”. L’acte és lliure i es durà a terme el dijous 5 de febrer a les 7 de la tarda.