L’Agrupació Sardanista ha complert quaranta anys de vida amb una activitat constant dins el món sardanístic i ho va celebrar el passat diumenge 29 de juny amb un acte al Gall Mullat. Actualment, els actes que han marcat el tarannà de l’Agrupació Sardanista de Piera passen per ensenyar a puntejar la sardana, per promoure-la en diferents dates del nostre calendari, la més destacada l’Aplec de Mas Bonans, col·laborar amb iniciatives solidàries com la Marató de la Sang o la Marató d’aliments Pro-Càritas de Piera TV, organitzar el Concurs de Dibuix per la Fira a les escoles, el Concert de Sant Esteve i la Festa de l’Agrupació. En definitiva, ens transmet l'estimació per aquest món i per aquesta dansa, element festiu patrimonial d’interès nacional.
La cobla ILuro va iniciar la primera part de la festa, mentre que la mitja part va ser protagonitzada per les cobles convidades a l’aniversari: Petits Amunt i Crits (infantil de Terrassa), Joves Dansaires (juvenil del Vendrell), 9 de novembre (Barcelona), Amunt i Crits (Terrassa), Dansaires del Penedès (El Vendrell), Mare Nostrum i Xàldiga (Barcelona). Les colles van sortir a la pista amb el Galop d’entrada per presentar el que va ser una gran exhibició: primerament van ballar una sardana de punts lliures, Al·legoria, i tot seguit una sardana de lluïment, Somni.
Després d'una breu intervenció de la presidenta de l'Agrupació Sardanista, Montserrat Roca, el presentador de l’acte, Jaume Torres, va anunciar el lliurament d’una placa de reconeixement a l'entitat per part de l’alcalde de Piera, Jaume S. Guixà, i que va recollir la presidenta, des de fa 27 anys, acompanyada d’alguns dels socis de l’entitat.
Un moment per recordar els inicis de l’Agrupació quan va organitzar el seu primer Concurs de Sardanes l’any 1976, uns inicis amb imaginació al cap i il·lusió al cor que es mantenen intactes, no sense trobar a faltar alguns dels membres que ja no hi són, però que són recordats amb simpatia i admiració. L’Agrupació ha tingut, durant la seva trajectòria, cinc presidents que n’han sabut mantenir el seu esperit inicial: Mercè Fons, Jaume Carbonell, Lluís Mera, Antoni Escudero i Montserrat Roca.
El monument a la Sardana de la Plaça del Sant Crist inaugurat el 1981, construït amb les mans de la gent del poble des dels fonaments a la corona, representa aquest tarannà que ha seguit l’entitat al llarg de la seva vida: treball i il·lusió.