L'experiència dels pierencs amb TV3

Dilluns, 8 de juliol de 2013
La setmana de l’1 de juliol un equip de 30 persones del programa Divendres de TV3 es van desplaçar a Piera, al parc del Gall Mullat, per fer diferents connexions en directe amb el programa, presentat per Xavi Coral. Els 7 temes escollits van servir per promocionar la nostra Vila i entorn.

El dilluns, Espartac Peran, conductor del programa des dels pobles, i l’escriptor Màrius Serra van descobrir per a l’audiència la forma de parlar dels pierencs en l’espai Paraules en ruta. Al costat de la seva pissarra s’hi van aplegar un gran nombre de veïns que, amb més o menys encert, van anar introduint els mots i dites més corrents del nostre llenguatge particular. Tot i que a Piera no se celebra la festa de la rosta fins al novembre, el primer tema escollit pels responsables del programa i que ens identifica pel tipus de conreu que ens envolta, va ser l’oli d’oliva. Els pierencs del restaurant El Racó d’en Canela, Francesc Miralles i Rosa Molina, van explicar les característiques i propietats gastronòmiques de l’oli d’oliva verge, esmentant també el nom dels dos molins que hi ha a la població: Cal Nasi i Cal Sadurní. A més, els espectadors van conèixer també el vessant científic de l’oli amb el col·laborador del programa Marc Boada.

_x000D_

Dimarts va arribar el torn dels col·leccionistes. La glucosbalaitonfília o l’afició per a col·leccionar sobrets de sucre que té Montse Núñez va ser protagonista l’estona que l’equip de TV3 va gravar a primera hora de la tarda. Tot seguit, la primera connexió en directe al programa va servir per promocionar el préssec de La Fortesa, ja que des del 16 de juny a Piera es du a terme el Mercat de la Fruita Dolça. Maria Rovira i Josep Torrens van donar a conèixer les característiques del préssec d’aquesta zona del terme, on es cultiven des de fa més de 300 anys préssecs de diferents varietats, com collir-los, conservar-los i els trets més significatius del seu cultiu. La Dra. Folch va parlar de les propietats nutricionals d’aquesta fruita d’estiu i, finalment, Carme Ruscalleda va proposar diferents maneres originals d’utilitzar el préssec a la cuina. En una connexió final, els pierencs van presenciar en directe un capítol més de la Dieta dels Colors de la Dra. Folch per a aquest estiu, amb recomanacions de com seguir la dieta per a persones que mengen habitualment menú de restaurant i resolent els dubtes de l’audiència.

_x000D_

Dimecres, el programa va preparar un nou espai gravat amb en Jaume Raventós, regidor de Turisme, qui va fer la recomanació de tres rutes en la secció «Què no et pots perdre de Piera?», esmentant des de la Font del Prat, Les Flandes, masies i fonts, la pineda de Can Ferrer del Coll, les finalitats terapèutiques i passeigs a cavall de l’Hípica La Lluna, així com un recorregut per tot el que conserva el nucli antic des del romànic i el castell de Jaume I fins a principis de segle amb les cases d’estil modernista, rellotges de sol i diversos esgrafiats a les façanes, els de més renom els de Casa Sastre.

_x000D_

El directe del programa va estar dedicat als Falcons de Piera, nascuts al 1996. Han viatjat per Europa ensenyant aquesta tradició arreu. Amb l’expert de cultura catalana, Jan Grau, el programa va explicar els orígens d’aquesta tradició mentre la colla mostrava diferents figures humanes en directe. L’últim tema escollit va ser un negoci emprenedor en temps de crisi, la gelateria sobre rodes a l’estil vintage de Raül Miñarro i la seva parella que, des del mes d’abril, es desplacen allà on cal amb gelats artesanals i aptes per a celíacs. Aquest espai va comptar amb la col•laboradora del programa, Núria Coll.

_x000D_

Tot i que l’equip del programa, presentador, col·laboradors, redactors, tècnics de so i d’il·luminació, realitzadors, regidor, maquilladora, etc. dijous ja no estaven a Piera, el dijous, el programa va emetre els temes gravats amb anterioritat, mentre que les imatges corresponents a les recomanacions les van gravar una productora de TV3 el passat 26 de juny.

Finalment, un grup de 55 persones es van desplaçar el divendres 5 de juliol en autocar als estudis de TV3 per seguir en directe el programa. Allà van ser rebuts per l’Espartac Peran i Xavi Coral abans de presenciar la tertúlia de La Riera, que modera l’Espartac i protagonitzen l'àvia Remei, David Balaguer, Ana Boadas, Pere Mas i Mercè Comes. A continuació Xavi Coral va entrevistar els Gomaespuma i la tarda va finalitzar amb els consells de Marc Giró per anar a la platja amb elegància.

_x000D_

 

Darrera actualització: 14.10.2024 | 13:22