Amb 11 punts a debatre i un públic ansiós d’assistir a aquest moment històric per Catalunya, l’alcalde Jaume S. Guixà va donar pas, després d’haver aprovat l’acta de la sessió plenària anterior, al punt 7 de l’ordre de dia, la moció de suport a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre.
Un cop llegida la moció, un total d’11 vots a favor van arrencar els aplaudiments del públic assistent a la sala de plens, que celebrava el recolzament del municipi a la consulta, davant l’abstenció del grup del PSC i d’un regidor del PP i 2 vots en contra d’un regidor de PP i de PxC.
La presentació d’aquesta moció de convocatòria als ajuntaments d’arreu del territori ha estat promoguda per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).
El ple pierenc també va aprovar la resta de punts, la ratificació de dos acords de la Junta de Govern sobre l’aprovació de l’addenda al conveni de col·laboració del projecte Popet i sobre recurs contra l’acord de suspensió de llicències i la moció per a l’elecció democràtica dels alcaldes i alcaldesses, presentada per Iniciativa Verds, Esquerra Unida i Alternativa. Només tres punts es van aprovar per unanimitat, l’aprovació de la declaració d’especial interès i utilitat municipal de les obres de l’edifici Secció d’Institut Salvador Claramunt, la moció del PSC per adoptar immediatament un pla de recolzament a l’alimentació infantil i la moció de suport als actes del Correllengua 2014.
Tots els punts van ser debatuts amb arguments i opinions diverses; l’únic punt que no va trobar suficient suport va ser la moció per a la municipalització dels serveis públics externs de l’Ajuntament de Piera presentada pel grup per d’IV-EUiA, que va ser desestimada.