Les activitats proposades per al Mes de l’Oli, organitzades per la regidoria d'Empresa, es van encetar a principis de novembre amb l’ambientació d’uns quants aparadors locals, que fan especial referència al món de les olives, l’olivera i el producte final, l’oli, i que presenten les creacions amb l’ànim d’obtenir algun dels premis del concurs.
Diumenge passat, però, i per primer any, van ser els dos molins d’oli, el de Cal Nasi dirigit per Ignasi Bosch, i el de Cal Sadurní, a càrrec pels germans Xaus, els qui van convidar tothom a visitar-los i a gaudir d’un esmorzar de pa amb tomàquet amb botifarra i oli d’aquesta temporada. Tots dos molins van posar els cinc sentits a l’hora d’explicar als visitants el procés d’elaboració de l’oli i, en una d’aquestes visites, van rebre les explicacions sobre la collita d’enguany, el color de l’oli i el funcionament de la maquinària. També va ser a les visites una representació de l’actual govern de l’Ajuntament de Piera: Josep Llopart, responsable de la cartera d’Empresa, Jaume Raventós, regidor de Turisme i Medi Ambient, Francisco Jiménez, regidor de Seguretat Ciutadana i Barris i la regidora Vanesa Fernández-Arroyo, responsable de l’àmbit de Salut i Participació Ciutadana. Tots plegats van marxar dexant les seves impressions enregistrades en una entrevista que podreu escoltar a través del cable, al canal que emet Piera TV.
Els visitants van poder adquirir també a les botigues d’ambdós molins aquest apreciat producte, essencial en la recomanable i saludable dieta mediterrània.
Festa de la Rosta
El pròxim diumenge 30 de novembre, de 10 a 15 h, tindrà lloc la Festa de la Rosta a la nau de Cal Sanahuja. En aquest espai hi trobareu una mostra dels productes agrícoles, rebosteria artesanal i d'altres directament relacionats amb l’oli. Al matí, hi haurà rostada popular i durant tot el dia l’Associació de Dones de Piera oferirà degustacions d’olivada i allioli de codony. També hi trobareu un taller de com fer olives en conserva, un tast del producte ofert per diferents restaurants de Piera i un espai dedicat als més menuts amb inflables i tallers.
Aquest mateix dia es donaran els premis del concurs d’aparadors, i a les 12 del migdia prendrà protagonisme el concurs d’allioli (cal portar el morter i la mà de morter), amb premis a les millors salses. Finalment, l’organització programa un sorteig d’oli d’oliva nou entre els assistents.