Presentació del Projecte TTT – Treball, Talent i Tecnologia

Dimecres, 16 de març de 2022

Aquest dilluns s'ha presentat a la Sala Polivalent del Foment de Piera el projecte TTT – Treball, Talent i Tecnologia, que pretén npromoure el treball digne, la millora de la competència del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia. En el cas de la nostra comarca, el projecte se centra en el Sector Agroalimentari de l'Anoia i té com a objectiu principal augmentar la sevacompetitivitat.

Al capdavant de l'acte hi han estat la regidora Sandra Bernad i el vicepresident primer del Consell Comarcal de l'Anoia, Jordi Cuadras. S'hi ha presentat un estudi, dut a terme entre 114 empreseslocalsdels 22 municipisparticipants, que conclouamb una anàlisi de la cadena de valor del sector agroalimentari de l'Anoia.

_x000D_

L'estudi, a càrrec del col·lectiu Eixarcolant, ha permèsextreuremancances i oportunitats del sector, com per exemple la necessitat de crear una borsa de treball específica del sector agroalimentari, la creaciód'unservei que donisuport en processosadministratius i burocràtics, eines que facilitinl'accés a la terra, la creaciód'un obrador compartit i d'unescorxadorecològic de baixacapacitat i la necessitat que elsajuntamentsfacilitin el desenvolupament de projectesagraris, de petitcomerç o de restauració.

_x000D_

La regidora Sandra Bernad ha estatl'encarregada de donar la benvinguda a l'acteaprofitant per donar agraïment a les empresesparticipants a l'estudi. Seguidament, va ser el vicepresident primer del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, qui va intervenir puntualitzant que "hi ha 34 empresesanalitzadesamb ofertes laborals i necessitatd'incorporar personal. Per tant, hem de ferrealitat que això es converteixi en generar ocupació al nostreterritori. Cuadras va destacar que "un dels reptes ésatraureelsjoves, digitalitzar el sector i feminitzar-lo, ja que les dones encara són minoria en aquest àmbit" i va afegirl'importància del consumalimentari de proximitat.

_x000D_

Durant la setmanavinent s'organitzaran tres grups de discussió sobre la cadena de valor agroalimentària de l'Anoia, un d'ells al TeatreFoment de Piera el dimarts 22 de març a les 18.30 h. Requereix inscripció prèvia al telèfon 669 45 45 61 o al mail raiels@raiels.cat .

_x000D_



Darrera actualització: 14.10.2024 | 13:36