Aquest dilluns s'ha presentat a la Sala Polivalent del Foment de Piera el projecte TTT – Treball, Talent i Tecnologia, que pretén npromoure el treball digne, la millora de la competència del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia. En el cas de la nostra comarca, el projecte se centra en el Sector Agroalimentari de l'Anoia i té com a objectiu principal augmentar la sevacompetitivitat.Al capdavant de l'acte hi han estat la regidora Sandra Bernad i el vicepresident primer del Consell Comarcal de l'Anoia, Jordi Cuadras. S'hi ha presentat un estudi, dut a terme entre 114 empreseslocalsdels 22 municipisparticipants, que conclouamb una anàlisi de la cadena de valor del sector agroalimentari de l'Anoia.
L'estudi, a càrrec del col·lectiu Eixarcolant, ha permèsextreuremancances i oportunitats del sector, com per exemple la necessitat de crear una borsa de treball específica del sector agroalimentari, la creaciód'unservei que donisuport en processosadministratius i burocràtics, eines que facilitinl'accés a la terra, la creaciód'un obrador compartit i d'unescorxadorecològic de baixacapacitat i la necessitat que elsajuntamentsfacilitin el desenvolupament de projectesagraris, de petitcomerç o de restauració.
La regidora Sandra Bernad ha estatl'encarregada de donar la benvinguda a l'acteaprofitant per donar agraïment a les empresesparticipants a l'estudi. Seguidament, va ser el vicepresident primer del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, qui va intervenir puntualitzant que "hi ha 34 empresesanalitzadesamb ofertes laborals i necessitatd'incorporar personal. Per tant, hem de ferrealitat que això es converteixi en generar ocupació al nostreterritori. Cuadras va destacar que "un dels reptes ésatraureelsjoves, digitalitzar el sector i feminitzar-lo, ja que les dones encara són minoria en aquest àmbit" i va afegirl'importància del consumalimentari de proximitat.
Durant la setmanavinent s'organitzaran tres grups de discussió sobre la cadena de valor agroalimentària de l'Anoia, un d'ells al TeatreFoment de Piera el dimarts 22 de març a les 18.30 h. Requereix inscripció prèvia al telèfon 669 45 45 61 o al mail raiels@raiels.cat .