L’Ajuntament de Piera, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha portat a terme en els darrers anys una important tasca de posada al dia en relació al control i la vigilància de la seguretat alimentària en establiments minoristes, competència que és de responsabilitat municipal. Així, després de visitar tots els establiments i classificar-los segons els riscos sanitaris, s’ha creat un registre municipal que segueix els paràmetres establerts per l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
En les properes setmanes, tots els establiments alimentaris minoristes de Piera (bars, restaurants, carnisseries, gelateries, supermercats…) rebran una carta on se’ls notificarà un codi únic i exclusiu i que és identificatiu del tipus d’activitat que du a terme. Alhora, es recordarà als propietaris/àries d’aquests establiments minoristes d'alimentació i els establiments de restauració que aquests són els últims responsables de garantir que es reuneixen unes condicions higièniques i sanitàries que assegurin la innocuïtat dels aliments que posen a l'abast dels ciutadans.
Des de l’Ajuntament es continuarà vetllant perquè es compleixi la normativa, per mantenir actualitzat el cens d’aquest registre d’establiments del sector de l’alimentació i per donar suport als propietaris per tal que puguin dur a terme la seva feina amb comoditat, salubritat i qualitat.