El passat divendres 18 de setembre es va celebrar el taller TOP10!, una jornada participativa oberta a tota la ciutadania on s’havia de decidir quines serien les propostes que passarien a la fase final de votació dels pressupostos participatius. Una vintena de persones van participar en aquesta sessió, durant la qual es va explicar el funcionament dels processos participatius i els avantatges que suposen per a la ciutadania. El regidor d’Hisenda, Àngel Sabaté, va aprofitar per a desgranar cada capítol del pressupost per tal que les persones assistents poguessin entendre millor com funciona l’Ajuntament.
Els vilatans i vilatanes es van agrupar per treballar conjuntament sobre les propostes. Es van valorar les 29 propostes vàlides de les 213 presentades, agrupades en tres blocs:1. Equipaments, mobiliari urbà i instal·lacions municipals2. Via pública, mobilitat, vialitat, senyalització i accessibilitat3. Zones verdes, places, parcs, entorn natural i sostenibilitat ambiental
Després de debatre cada proposta, finalment van ser 11 les finalistes:
· Instal·lació de plaques solars fotovoltaiques als equipaments municipals· Il·luminació del parc entre la Plaça Generalitat i el Barri Montserrat· Col·locació d’un protector per a la tanca perimetral de la pista interior del Pavelló El Prat· Instal·lació de càmeres amb lector de matrícules a barris, pobles i nucli urbà· Arranjament i enllaç de camins de la via verda entre Can Mas i el centre urbà de Piera· Creació de colònies controlades de gats esterilitzats· Instal·lació d’enllumenat a punts foscos concrets del municipi· Construcció d’un pas elevat per a vianants i bicicletes a Can Bonastre (sobre la B-224) i connexió del Camí Romeu amb la via verda de Masquefa· Creació d’un espai de coworking· Renovació i ampliació de l’skatepark de La Plana· Instal·lació de punts de wifi públic a diferents punts del municipi
Podeu trobar les propostes més detallades en l’enllaç adjunt.
El següent pas serà la valoralització econòmica de cada proposta per part del personal tècnic de l’Ajuntament, que fins ara només estaven classificades com a petites, mitjanes o grans.
Posteriorment, cap al mes de novembre, començarà la Fase 4en la qual es farà la votació final. La ciutadania de Piera podrà decidir quina proposta o quines propostes es duran a terme l’any 2021, sempre i quan el total no superi els 161.803,4 euros. La votació es podrà realitzar telemàticament o de forma presencial, amb els únics requisits que els participants siguin persones de 16 o més anys i que estiguin empadronades al municipi.