Portada > Actualitat > Notícies > Finalitzen les obres de la nova canonada de Can Canals i El Portell

Finalitzen les obres de la nova canonada de Can Canals i El Portell

16/08/2024

Aquesta obra, amb una inversió de 100.000 euros, connecta el ramal principal del terme municipal amb els dipòsits de Can Canals.

Aquest mes d'agost ha entrat en funcionament la nova canonada d'aigua en alta que abasteix els barris de Can Canals i El Portell, una infraestructura que millorarà significativament el subministrament d'aigua a la zona. Aquesta obra, que ha suposat una inversió de 109.752,24 €, connecta el ramal principal del terme municipal amb els dipòsits d'aigua situats al carrer Àngel Guimerà de Can Canals.

Amb la posada en marxa d'aquesta canonada, s'ha eliminat la necessitat de reomplir els dipòsits amb camions cisterna, com s'havia fet els darrers estius amb un cost superior a 60.000 € per temporada. A més, s'ha pogut donar de baixa l'antiga canonada que entrava dins de les urbanitzacions del Grandet (Masquefa) i la part del Portell que pertany a Sant Llorenç d'Hortons. Aquesta canonada antiga presentava pèrdues d'aigua superiors als 1.000 litres per hora, per la qual cosa la nova infraestructura permet augmentar l'eficiència de la xarxa.

Aquesta actuació forma part d'un pla més ampli de millora de la xarxa d'aigua al municipi. Actualment, estan en fase de licitació dues noves canonades per a aquest sector: una entre els dipòsits de Can Canals i l'entrada de Can Canals i el Portell, i una altra que connectarà els barris de Can Bou i Can Canals. Es preveu que les obres d'aquests projectes s'iniciïn aquesta tardor.

Paral·lelament, hi ha altres projectes de millora de la xarxa que estan en fase d'exposició pública i d'assignació pressupostària. Aquests es detallaran més endavant, un cop s'hagin adjudicat i calendaritzat les obres.

Arxivat a: Barris, Obres i serveis
Tub aigua