Portada > Actualitat > Notícies > Es crea la Comunitat de Regants de Vinya del Penedès

Es crea la Comunitat de Regants de Vinya del Penedès

13/09/2024

Una associació que agruparà els propietaris de tota la vegueria del Penedès, incloent-hi el municipi de Piera, amb l'objectiu de revertir la situació de sequera

En resposta a la creixent preocupació per la falta d'aigua per al cultiu de la vinya en els darrers anys, s’ha impulsat la creació de la Comunitat de Regants de Vinya del Penedès, una associació que agruparà els propietaris de tota la vegueria del Penedès, incloent-hi el municipi de Piera.

Aquesta iniciativa té com a objectiu revertir la situació de sequera que afecta la producció agrícola, especialment la vinya, i donar suport als agricultors amb solucions de regadiu sostenibles. En total, la comunitat cobrirà una superfície de 25.000 hectàrees potencials de reg, de les quals 1.090 hectàrees corresponen a Piera.

Per formalitzar la creació d’aquesta Comunitat de Regants, es convoca a tots els interessats a l’acte que tindrà lloc el divendres, 20 de setembre de 2024, a les 19:00 hores, al Poliesportiu Municipal de Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès), ubicat al carrer del Cinturó, s/n.

Es demana a tots els pagesos/es de Piera que conreïn vinya al nostre municipi i que vulguin sumar-se a aquesta nova associació que facin arribar les seves dades per correu electrònic a la regidoria de Pagesia, indicant:

  • Nom

  • DNI

  • Superfície de vinya conreada a Piera

  • Superfície de vinya conreada total

  • Varietat de raïm

El correu de contacte és: (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Aquest projecte suposa un pas endavant per garantir la sostenibilitat de la vinya al nostre territori i contribuir a la preservació d’un dels cultius més emblemàtics del Penedès.

Arxivat a: Medi ambient
Es crea la Comunitat de Regants de Vinya del Penedès