VILADEPIERA - REVISTA 23 - page 13

L’empresa Confeccions Dyneke va rebre el guardó que
atorga la Cambra de Comerç en el Dia de la Cambra,
en reconeixement al seu esforç i consolidació en el
temps.
L’empresa pierenca va ser una de les 92 empreses
guardonades de la demarcació de Catalunya, i una de les
5 anoienques a les quals també es va retre homenatge en
el Dia de la Cambra, celebrat a la Casa Llotja de Mar de
Barcelona el 22 d’octubre.
En aquest acte es reconeixia l’esforç i la consolidació
d’altres empreses, que enguany també celebraven un
aniversari rellevant. En el cas de l’empresa Dyneke, el
guardó era pels 50 anys d’activitat, reconeixement que
van rebre els assistents a l’acte d’aquest negoci familiar:
el gerent, Xavier Llongueras, l’encarregada de producció,
Rosa Iglesias, i els fundadors, Josep Llongueras i Mercè
Parera.
La celebració va comptar amb les intervencions del
president de la Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, i d’en
Joan Torras, de l’Associació d’Enginyers Industrials de
Empresa i comerç
Catalunya amb 150 anys de presència a Catalunya. En
la seva intervenció, Artur Mas va agrair al president de
la Cambra el suport de la institució «en època de fronts
oberts».
Guardó a l’empresa Dyneke
Reconeixements
Empreses de l’Anoia que van rebre el reconeixement (anoiadiari.cat)
Reconeixement a l’antiguitat de la Carnisseria Simó
els paradistes van anar tancant o es van
anar traslladant a altres zones més noves
del poble. Finalment, es va enderrocar el
mercat, fet que va propiciar al 1991 que la
carnisseria es traslladés a la ubicació actual,
al carrer de la Plaça núm. 30. El successor va
ser Jaume Simó Tello, casat amb Margarita
Dalmases Torné, matrimoni en el qual
va néixer l’actual propietari i cinquena
generació, Lluís Simó Dalmases que, amb
Carme Dalmau Pascual, van passar el
testimoni d’aquest establiment centenari al
seu fill, Jordi Simó Dalmau.
L’Ajuntament pierenc desitja afegir-se a
aquests reconeixements i comparteix el goig
d’aquestes distincions.
El pròxim 28 d’abril, a les 7 de la tarda, la
família Simó Dalmau, actual propietària de
la coneguda Carnisseria Simó, rebrà el Premi
de la Generalitat de Catalunya que reconeix
els Establiments Comercials Centenaris del
nostre país.
La família, va rebre a finals de gener la
notificació de tan grata notícia, una decisió
presa pel jurat de la 14a edició dels Premis
a la Iniciativa Comercial i als Establiments
Centenaris, signada pel director general
de Comerç de la Generalitat, Josep Maria
Recasens.
Història d’una nissaga de carnissers de
Piera
La carnisseria Simó ha estat ubicada al
nucli antic des dels seus inicis, als anys 50.
Foren el matrimoni format per Luis Simó
i Francisca Serra els qui van iniciar aquest
negoci familiar. Els seus fills, Jaime i Luis Simó
Serra, van continuar l’ofici de
cortante
, que
és com al segle XVIII es va designar l’ofici de
carnisser o
cortador de carne
.
Al 1935, Lluís Simó Mussons, tercera
generació de la nissaga, fill de Jaime Simó
i la Sra. Mussons traslladà l’establiment,
juntament amb la resta de comerciants, al
mercat municipal, on va viure l’etapa més
llarga, fins al 1991. Entre els anys 70 i 90,
13
1...,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,...60
Powered by FlippingBook