VILADEPIERA - REVISTA 23 - page 23

Educació i formació
23
Primera exploració al laboratori: El passat mes de novembre, els alumnes
de 5è van fer la seva primera pràctica de laboratori dins de l’àrea de
Coneixement del Medi. Seguint les indicacions de la tutora del curs, els
alumnes van procedir a fer una exhaustiva exploració dels pulmons i el
cor. Els nois i noies, de 10 anys, van poder comprovar allò que havien
estudiat a les lliçons de classe sobre anatomia i funcionament d’aquests
òrgans vitals.
En el segon trimestre, van tornar-hi per fer una pràctica sobre les
mescles i els mètodes de separació al laboratori de ciències. Aquesta
activitat els introdueix en la nova temàtica del cicle de Física i Química.
El dia 8 de novembre, el Cicle Superior va fer una sortida a Vilafranca
del Penedès. Van visitar la fàbrica de pastissos La Granja i, a la tarda,
van fer un taller amb la colla castellera
Els joves de Vilafranca
.
Enguany l’Escola Apiària fa la recollida de taps per ajudar un dels
components d’aquesta colla: el Xavi Figueras. Ell també va fer el taller
amb ells i va xerrar força amb els alumnes.
El passat divendres 8 de novembre els alumnes de
3r i de 4t d’ESO van anar d’excursió a Barcelona.
Primer van visitar la Sagrada Família. Van fer una
visita guiada i també van poder participar en tot
un seguit d’activitats didàctiques fent servir tablets.
Després, tot passejant per la ciutat, van anar al Parc
de la Ciutadella.
El pierenc Miquel Guarro Carreras, exalumne de l’escola Apiària, va guanyar
el trofeu Lluís Santapau 2013, organitzat per l’Escola de Pastisseria de
Barcelona.
Es buscava el Mestre Xocolater de l’Any, i només es promocionava un nom
com a indiscutible guanyador, Miquel Guarro. Joaquín Roses, segon, i
Antoni Argüelles, tercer, van completar el pòdium.
En Miquel va presentar una peça feta íntegrament amb xocolata,
representant els quatre elements de la natura: el foc, la terra, l’aigua i l’aire.
La figura, com mostra la fotografia, va ser impecablement executada.
Un èxit que compartim amb ell i la seva família, amb el desig que no
defalleixi en la seva creació i bon gust, mai millor dit, en l’art d’inventar les
postres més exquisides.
Els de 5è experimenten al laboratori
Les classes de 5è i 6è fan la primera excursió!
Excursió a Barcelona
Miquel Guarro, exalumne de l’Apiària,
Mestre Xocolater de l’Any
1...,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22 24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,...60
Powered by FlippingBook